IRREGULARITATS DETECTADES DINS L’ÀREA DE FORMACIÓ – ECAM

13/02/2011 at 23:46 3 comentaris

El Sr. Raül Lattre, és membre de la junta directiva de la FEEC, ocupant el càrrec de Director de l’ECAM

–       Convoca en data 5 de maig de 2010 proves d’accés pel curs d’Instructor Voluntari en l’especialitat d’Alpinisme. http://www.feec.org/Noticies/noticia.php?noti=5361&seccio=0

–       El dia de les proves d’accés –efectuades a Castelldefels el dia 22 de maig al matí- el Sr. Raül Lattre es presenta com a candidat a les mateixes.

–       Simultàniament a la seva participació com a candidat, el Sr. Raül Lattre forma part del tribunal avaluador, per tant valora les actuacions dels candidats, entre els quals hi és ell mateix.

–       El Sr. Raül Lattre, per decisió dels 2 avaluadors –un dels quals era ell mateix- supera les proves d’accés al curs esmentat.

–       Els dies 29-30 de maig (teòric) i 5-6, 12-13 i 19-20 (pràctics) té lloc el curs d’Instructor d’Alpinisme. Les condicions de la muntanya pròpies del mes de juny a les nostres latituds –amb una evident manca de neu i gel- fan que el curs quedi totalment desvirtuat: sessions compartides amb els candidats a Instructors d’Excursionisme per aprofitar professorat, reducció dels horaris de les jornades pràctiques, alguna jornada de mal temps perduda tancats al refugi i mai recuperada, dificultats per trobar professorat disponible degut a la manca de previsió i la precipitació de la convocatòria, impossibilitat de poder assolir els objectius mínims donada l’època de l’any…

–       Finalment el Sr. Raül Lattre supera el curs accedint a l’acreditació federativa d’Instructor d’Alpinisme.

Val a dir que es tracta del primer Director de l’ECAM en la història de la FEEC que en accedir al càrrec no està en possessió de cap titulació de muntanya (té l’acreditació federativa de Monitor-iniciador que capacita –exclusivament- per la iniciació en l’especialitat sempre sota la supervisió d’un Instructor o Tècnic)

El Sr. Raül Lattre no ha abonat en cap moment ni l’import requerit per participar a les proves d’accés, ni la matrícula del curs (250 euros), amb l’argument que ell, com a membre de junta, està exempt de pagament.  Amb l’agreujant que tots els desplaçaments i manutencions derivats de la seva participació al curs com a “alumne”, li van estar compensats com si es tractés d’una contraprestació econòmica derivada de la seva dedicació a les tasques directives.

D’aquesta situació, exempció de pagament i compensació de les despeses derivades de la seva participació en el curs com a alumne, pel fet de ser membre de junta, també se’n va beneficiar la Sra. Marta Doncel, amb l’agreujant de que aquesta va percebre, a més a més, remuneració econòmica com a professora, en haver impartit una de les sessions.

Cal saber també que de les 12 places convocades pel curs d’instructor d’Alpinisme, només 8 van ser cobertes (d’Instructors d’excursionisme únicament 4 de les 12 i cap candidat pel que fa Instructors d’Escalada). Com queda palès dels 8 candidats, 2 són membres de junta i entre els 6 restants sobta constatar l’abundant presència de persones geogràficament properes al Sr. Raül Lattre, directament vinculades al seu cercle d’amistats de la seva vegueria i/o vegueries veïnes.

Resulta també evident que el balanç econòmic d’una formació prevista per a 12 persones, hagi resultat clarament deficitari. És a dir, que les despeses derivades d’aquest curs (preparació, professorat, allotjament, manutencions, extres …) així com el pagament de les dietes i honoraris dels membres de junta que han participat com a alumnes -sense pagar matrícula- les hem hagut de suportar amb el pressupost federatiu que s’obté de la contribució de tots els federats i federades.

Cal també saber que aquest curs va comptar amb la visita del Sr. Gabriel Portí (ex treballador de la FEEC, col·locat a la direcció de la EEAM-FEDME, per influència del seu amic, Sr. Josep Maria Peixó) .

Aquests fets apuntant cap a un frau al món excursionista i a un presumpte acte de prevaricació.

El DECRET 58/2010 de 4 de maig de les Entitats esportives de Catalunya, diu al seu Títol 7 que fa referència a l’Estatut dels directius tot enumerant les obligacions dels directius (Art 143)

f) Rebutjar tot tipus de contraprestació econòmica o d’altra tipus no prevista en aquest decret

k) Abstenir-se d’assistir i intervenir en les deliberacions que afectin a assumptes en què tinguin un interès personal. Es considera que també existeix interès personal del directiu quan l’assumpte afecta a un membre de la seva família, fins al tercer grau de consanguinitat o afinitat, o a una societat, entitat u organisme on exerceix un càrrec directiu o hi té una participació significativa.

Queda evidenciat que els nostres directius, ignorant les seves obligacions, no tan sols no tenen escrúpols per percebre contraprestacions econòmiques i d’altres tipus, sinó que, a més, es mouen còmodament essent alhora part i jutge en les deliberacions d’assumptes formatius en els quals tenen més que clars interessos personals.

Demanem responsabilitats. Aquestes irregularitats son molt greus i la junta directiva de la FEEC les coneixia. Una federació d’entitats té la obligació de vetllar pels procediments correctes de llurs òrgans i quan la junta és directament responsable d’un cas així, o dimiteix per dignitat, o continua essent còmplice del frau

Entry filed under: Formació.

El President electe de la FEEC, Daniel Planas, ha dimitit . TV3 i el refugi de Certascan

3 comentaris Add your own

  • 1. CAUTE  |  14/02/2011 a les 11:33

    Doncs denuncia al canto i que la fiscalia investigui. Cal recordar que denuanciar es gratis?????

    Aviam si acabem amb aquestes irregularitats, que si son certes, son gravisimies, i tal i como esta la feec, deuria cuidar aquestes coses molt be, o dimitir en blco i deixar pas a savia nova que s’ocupi correctament dels federats, dels refugis, i del mon de la muntanya, sense voler treure rèdit.

    Respon
  • 2. No em sorprén  |  16/02/2011 a les 15:16

    No em sorprèn. Acabo de fer el curs de monitor iniciador d’escalada i n’hi ha hagut de tot color:
    – de 12 places inicials hem acabat sent 20 alumnes més un altre que feia el curs d’instructor.
    – Les dos primeres sessions hi ha via tres instructors per a 21 alumnes; la resta de sessions es va incorporar un quart instructor.
    – El lloc de les pràctiques se’ns comunicava el divendres abans per la tarda via mail.
    – A les sessions teòriques no es va parlar en absolut d’orientació quan a les proves a superar hi ha quatre proves relacionades amb aquest tema.
    – Mai se’ns va explicar com es valorarien les proves i la sorpresa va ser quan se’ns va dir que es faria un examen teòric del qual no teníem cap concreció.
    – Finalment es va puntuar: 1 punt l’examen teòric (amb dues preguntes d’orientació i la resta d’escalada però amb un mínim de temes tractats específicament al curs), 1 punt una prova oral (sorpresa del dia de l’exanmen, abans mai n’havien parlat), 2 punts les proves pràctiques (quatre de les sis que es diu al web de la Feec) i quatre punts d’avaluació contínua (???). D’aquest últim apartat tampoc es diu res al web de la feec en l’apartat de “requisits d’accés al títul de monitor”.
    Dels resultats sé que hi ha al menys cinc “no aptes” amb comentaris com “no es fa el machard al camal” o fa servir el vuit.
    Que cadascú en tregui la seva cunclusio.

    Respon
  • 3. virago  |  22/02/2011 a les 11:43

    Jo puc donar fe d’algunes d’aquestes afirmacions, com que el Sr. Latre va ser evaluador i evaluat alhora, etc, donat que vaig ser testimoni.

    Respon

Deixa un comentari

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arxiu

Destacats

No a l'habilitació de la Fedme
Palestra al Facebook
Accés al bloc de la candidatura "Una FEEC forta i independent"

Categories